Seize the day



Jag har nog aldrig varit såhär målinriktad på flera plan i hela mitt liv. Träningen går bättre än någonsin. Skakis i kroppen efter ett killer pass på gymmet. Haha, undrar hur Mikkis armar mår imorgon?! Kör hårt på tre olika jobb. Pengar rullar in som dom ska nu.. Varvat med matteplugg varje ledig stund. OCH till råga på allt.. två veckors absolut _INGET_ festande. Det hände senast...ja, mitt minne räcker inte ens till. Att kompenserar mitt festsug med träning går faktiskt förvånansvärt bra kan jag säga er! Tacka vet jag mina partners Joppe och Mikki.


Jag vill.

Så. Vem kommer med mej på lite äventyr ifall om att min plan att börja skolan till hösten skiter sig?

Gillart.



Har paus från mitt sociala liv just nu. Denhär veckan har jag spenderat all tid med jobb, träning och matteplugg. Första nyktra veckan på gud-vet-när. Mikki och jag har varit apduktiga. Träffats 3 dagar och kört plugg varvat med skratt. Ikväll belönade vi oss med glass och SOLSIDAN efter sisådär 6 timmars plugg. Gött och jag känner att jag mår bra just nu. Det rullar på som fan


men jag blir iallafall lycklig av solen

Igår var jag på topp.
Ikväll känner jag däremot av nån form av ångest i kroppen. Ni vet såndär samma känsla som bakisångest. Man kan inte riktigt sätta fingret på vad det är.
Fightas med dygnets timmar och jag önskar att dom vore fler. Jag gör mitt bästa. Men vad gör man om att göra sitt bästa inte räcker till? Mamma peppade och sa att om man verkligen vill någonting så kan det bli möjligt. Jag börjar bli skeptisk.

Inte okej!

Igår var det pluggdag på Hornsgatan big time. Mikki kom släpandes på juridik böckerna och vi satte igång.
Plugg nonstop från kl 13-20.30. Eller nonstop och nonstop... Blod, svett, tårar, svordomar och böner där emellan.

Utbytte ibland lite fraser som löd

"Why god why?"
"MEN HELVETE JAG FÖRSTÅR INTE"
"NÄ jag ger upp"
"(x+5)(x-5)-(x-5)^2 vadå?)"
"COSINUS VAAA?"
"Faktorisering my ass"
"Vad fan har jag gett mej in på?"
"YES YES RÄTT SVAR"


Tyvärr så förekom inte dom positiva fraserna speciellt ofta igår. Och tacka vet jag min fina vän Mikki som orkar med mina svordomar och trögtänksamhet. PUSS

Untzuntz baby



En utgång igår som inte blev utgång. Förferren var iallafall kul och vi drack hemlagade mojitos. Andra drog till Solidaritet, jag kollade på actionrulle från 80-talet och diskuterade typ böcker. Söndagsångesten smyger sig på och jag har ett fullsmockad vecka framför mej. Att jobba över heltid, plugga matte heltid och hinna träna känns lite over the top faktiskt. Men som vi brukar säga..hårt att va på topp och bara att bita ihop.


Thursday awards 2011



Härmed ger jag mej själv rätten att dela ut lite fina pris som jag tycker att folk är värda efter dagen som gått;

 Först och främst kan jag glatt dela ut en kastrering (utan bedövning helst) till denne skitstövel som öppet sitter och facebookflörtar med mej. Lite oskyldig flört hit och dit, fine. Men näe jag är inte intresserad och detta är nånting som verkligen får mej att bli pissed off.
Haha, såhär i efterhand märkte jag att jag glömde att skriva orsaken till varför jag blir pissed off..eftersom han har en flickvän som skulle göra allt för honom. Where is the love?

Dagens MEN PALLA!!!!!!! går åt phonehouse. Tredje gången jag var dit idag och fortfarande har vi inte problemet löst. För att göra en lång historia kort kan vi sammanfatta det med att Dom klantade till mitt abonnemang så jävla mycket. Blir ett återbesök imorgon igen. 

Det största (och finaste) priset som nu då är en stor, fet high five går till mej och Johanna som jobbade på så jäkla bra på gymmet idag. Vi baaa körde och hårt gick det!


You are fit but u know iiiiit

Aja, där fick man för att man skrev att man "mådde toppen" och heeeeelt suveränt igår.
Träningsvärken utvecklades sakta men säkert igår kan jag meddela er om. När det vankades träning hade jag typ ont i varje muskel i hela kroppen och benen skakade på crosstrainern. MEN då kan jag ju meddela er om att  gårdagen inte va ens i närheten av hur jag mår idag.
När klockan ringde imorse och jag skulle sätta mej upp i sängen tog det emot. Stopp helt enkelt. Måste ha varit en fin syn när jag kravlade mej upp ur sängen sidleds för att inte spänna magen. Fick ta en lös tröja eftersom jag hade problem med att sträcka upp armarna över huvudet. Åh vad jag älskar att jag är i en sån otroligt good shape höhö.

Ikväll ska jag umgås med mina fina. Vilodag från träningen? Jo gud ja

Ännu ett steg närmare beach 2017

Igår var det dags för årets första gympass. Hade typ byggt upp ett mardrömssenario i mina tankar och förberett mej på en nära-döden-upplevelse. Tankar på hur Joppe piskade och skrek på mej när det gick för sakta på löpbandet och hur jag grät när jag lyfte hantlar kom upp i mitt huvud hela tiden.. MEN. Så var ju nu inte fallet!
Jag tror att vi båda blev lite förvånade över hur bra det verkligen gick och hur mycket vi orka. När jag gick och la mej igårkväll tänkte jag att jag aldrig kommer att komma mej upp ur sängen dagen därpå pga träningsvärken. (men ännu ett MEN) Så var ju nu inte fallet heller. Idag mår jag strålande och ser verkligen fram emot kvällens träning!
Igår var det kul att träna och pepp på att Joppe peppar mej och jag peppar henne tillbaka. Igår var vi värda varsin high five efter träningen och det kommer vi nog bli ikväll också tror jag!

I wan't you to take over control, plug it in and turn me on












Nu är det slut på sjukligheter. Finito! Min pencilin satte stopp för det. Efter mycket velande blev det en utgång igår. Alltså nu fimpar vi ACE också. Eller, inte helt och hållet..men det lär ta ett tag innan jag åker dit igen. Plusspoäng för Electrohouse rummet som levererade grym musik. Lärde mej en sak igår; Finlandia är inte bra för hälsan.
Men det försöker vi kompensera med att köra igång med träningen imorgon. Jag och Joppe ska bli fitta. Det ni!


Det är inte lätt när det är svårt ju

Skypade med min käre syster igår och hon berättade om ett tillfälle för flera år sen som jag totalt glömt bort (eller kanske helt enkelt förträngt) så jag skrattade så att tårarna rann.
Som ni säkert har räknat ut ifrån det tidigare inlägget så ska jag hålla mej så långt ifrån allt vad som heter teknik som möjligt, detta gäller ju då naturligtvis också saker som kan ses som helt självklara saker... Nu snackar vi byte av proppar, montera ihop saker, fylla på olja i bilen och va typ verktygsassistent. Det här med att verktygsassistent fick jag rätt klart för mej för några år sen att det inte heller var min grej.

Jag och syrran kikade på när killarna skruvade någonting som jag inte minns vad det var och jag fick order att gå hem och hämta en tång.. Självfallet så kom jag tillbaka utan tång (smidigare att komma tillbaka helt utan tång än att komma tillbaka med t.ex en skruvmejsel, eller hur?) Självklart slänger syrran ur sig den klockrenaste kommentaren som någonsin kommit ur hennes mun.. Verkligen rätt person att skicka efter en tång, enda tången som Sara vet om är plattången"
Nu såhär i efterhand blir jag faktiskt lite snopen när man börjar fundera över situationen. Det finns ju mycket olika tänger...inte så jävla lätt att pricka rätt!

Note 1; Jo, jag ser skillnad på en skruvmejsel och en tång
Note 2; Jag brukar göra som Charlie i 2 ½ men när det gäller sånahär knepiga fall. Just call the guy (pappa fungerar ocskå helt utmärkt)
Note 3; Man slipper undan lätt med att vara oteknisk/ohändig. Tänk hur många timmar jag kunde ha spenderat igenom att knåpa ihop Jysk möbler eller mecka med bilen...när jag istället har kunnat göra ehrm vettigare saker.

I did it!

Måste säga att dagens två inköp gick jäkligt smärtfritt.
Började med datorköpet. Hade turen att expediten var en relativt ung tjej och jag kom undan lätt med att inte kunna så mycket om datorer. Snack om LCD skärmar och RAM-minne är inte min grej vilket hon fattade väldigt snabbt. Kom ut ur butiken nöjd som fan med en Sony VAIO 13" som är fint metallicgrön.

Nej Verro, min och försäljarens konversation lät faktiskt inte såhär;

Jag> "Hej, jag vill ha en dator"
Försäljaren> "Okej, hurudanna egenskaper ska den ha?"
Jag> "Ööh, den ska va snygg"

(haha i och för sig så kan jag säga att mitt senaste telefonköp gick nått i den stilen)

"Vad vill du använda telefonen till och vilka egenskaper ska den ha?"
"ÖÖh typ facebooka och så vill jag att den skall vara vit"

Aja, jag fick en vit mobil och facebooka kan jag göra med den. Så jag är nöjd ;)

Kameraköpet gick på typ 5 min. Kikat runt (på egen hand faktiskt) och läst om Canon Ixus 105 så jag slog till.
Lollo sa att jag handlade effektivt. Kör ba!


Teknikens underbarn

Idag mina vänner är det en stor dag. Jag, Sara Backlund ska för första gången på egen hand helt utan vare sig en datorkunnig kompis, pojkvän eller systrars pojkvänner ge mej ut på stan för att köpa en dator och kamera. Detta kan faktiskt kunna sluta exakt hur som helst.
Kom att tänka på några helt klockrena fall när jag verkligen har bevisat min extrema saknad på kunskap.

Fall nr 1. Ringe till syrran och skrek att dvd:n inte fungerade. Det visade sig att strömkabeln inte var i.

Fall nr 2. Fick min första mp3 för några år sen. Höll på att gå sönder när den inte gick på. Lärdom; vänd batterierna åt rätt håll så går det lite lättare.

Fall nr 3. Köpte nyligen en Sony ericsson Experia. Det första jag gjorde var att i misstag lägga Malaysiska som språk. Jag behärskar inte Malaysiska speciellt bra kan jag ju säga. Höll på att få damp-anfall. Efter många om och men och lite Google translate fick vi äntligen den på Svenska igen. Missade typ dom 5 första samtalen eftersom jag inte fattade hur jag skulle svara. (Ca 3 månader efter har jag äntligen koll på läget)

Fall nr 4. Köpte ett nytt minneskort till kameran. Tryckte in det fel väg och fick snopet åka tillbaka till butiken och be dom hjälpa mej få ut det igen.

Skulle lätt kunna fortsätta hur länge som helst. Men jaja ni fattar pointen och jag har precis idiot-förklarat mej själv. Men som jag brukar säga.. Man kan ju inte va bra på allt. höhö

Back to reality

Jag är inte redo för detta. Efter att ha haft ca 10 dagars ledighet har jag blivit alldeles för bekväm med att inte ha några tider att passa och några måsten överhuvudtaget. Att jag jobbar resten av veckan känns inte helt okej faktiskt.
Jag sitter här och är upprymd som ett litet barn i väntan på julafton. Jag skrev tidigare om att jag har börjat planera mitt 2011, idag sattes bollen i rullning big time. (Don't worry mama, ja ska inte göra någonting totally stupid) S p ä n n a n d e det blev helt plötsligt ju!

Joppe påpekade idag att jag verkar vara back on track igen eftersom jag dansade runt i köket när hon kom på besök. Yes, nu kan jag friskförklara mej själv från förkylningen. Gött!

Snabbtänkt? Javisst!

Påtal om snyggingar hörni.. Va nyss ner till ICA för att köpa mat. Giss till kassan - betalade - packade ihop mina saker. Snygging på ingående som köpte bland annat youghurt. På något vis lyckades snyggingen tappa youghurten i golvet, vilket resulterade i att jag nu har youghurt på mina jeans och tröja och även han fick sig en ordentlig yoggidusch. Han höll på att gå sönder av skam. Jag kunde ha blivit irriterad men i detta fall var det nog inte rätt läge.

För i detta läge önskar jag att jag hade haft typ ett tvätteri och ett visitkort att dela ut. Vad hände med visitkorten btw? (som man fick en hel bunt av när man öppnade sitt första abonnemang från ELISA för 10 år sen när man skaffade sin första mobil) Lätt att man bara borde ha fiskat fram ett visitkort och sagt Ring så tvättar jag eller nått i den stilen. (jaja inte heller så snyggt, men ni förstår min point) Men så var ju nu inte fallet. Han bad om förlåtelse, jag sa att det va ingen fara och nått helt random som jag inte vågar berätta och dog lite sen. Verkligen helt awesome att jag inte har fått nån som helst kvicktänkhet eller förmåga att säga något otroligt smart vid sånhär händelser när man faktiskt har chansen att inleda en konversation med någon som typ skulle kunna ha varit min framtida man. Love it!

Nu ska jag fortsätta med samma aktivitet som jag redan har underhållit mej med hela dagen - Glida runt i lägenheten och känna mej lyxig i min sidenmorgonrock med en kaffe i mina nya stora fina témuggar, Elsas Mode boken och musik på i bakgrunden. Kom på mej själv med att köra ett gitarrsolo på min luftgitarr tidigare idag. High on life or high on coffee?

bara för att vi kan

Tänk att de e söndag och det snackas redan om utgång på onsdag med mina Umeåbruttor.
ikväll har jag prövat på Max. (hamburgaren asså, tro inget annat) och sen blev det biodejt med M & J. Easy A hette filmen å den var kung! Jag var för övrigt nog inte den enda i biosalongen som gilla läget av valet av snyggingar som medverkade i filmen. uff!


Tillbaka på rätt sida av Östersjön

Borta bra men hemma bäst. Mitt hemma är inte längre Vasa/Petalax. Mitt hemma är i Stockholm nu. Men jag har haft fin kvalitetstid med syrran och min älskade systerdotter, firat jul med familjen Toivonen & Paldanius, festat till kl 10 på morgonen, kramat mamma och kört bil men Jennifer runt runt och bara drömt oss tillbaka med jävligt bra musik.
Fått otroligt fina julklappar och jag doftar underbart av min nya parfym.
Nyår kom och gick. Jag och Mikki var lyckliga på tolvslaget. Bra början till ett nytt år!
Tog oss nästan ett dygns sömn (rättare sagt 17 timmar) att komma i rätt balans efter fredagen. Idag söndag känner jag äntligen mej i form igen. Hårt att va på topp!
Jag sitter redan och planerar mitt kommande år. It's gonna be awesome hörni.

RSS 2.0